Konji

Arabski konj je simbol lepote konjev. Izjemno je temperamenten, pogumen, ži-lav, skromen, visoko inteligenten, živahen, zvest, plemenite zunanjosti, izjemno raz-vitega sluha in orientacijskih sposobnosti ter močnih tankih kosti in velikega srca. Prav te lastnosti ga delajo tako bajeslovno vzdržljivega in edinstvenega na svetu in njegova neverjetna sposobnost prenosa genskega zapisa na svoje naslednike, ga ustoličuje na mesto princa med konji, ki lahko s ponosom služi z enako odličnostjo kot vojaški konj ali pa kot izjemen model gracioznosti, moči, mističnosti, neustrašno-sti in zvestobe pod mehkim čopičem slikarskega mojstra.

KONTAKT

info@arabians-pintar.com

Vzreja arabskih konjev poteka na 13 ha veliki ekološki kmetiji, kjer živi petnajst kobil, dva žrebca in mladi konji.
Vso osnovno krmo pridelamo na neoporečnih ekoloških travnikih. Najplemenitejše jedro naše črede so kvalitetne plemenske kobile poljskega, egipčanskega in ruskega porekla, pri svojih konjih pa poleg klasičnega arabskega tipa želimo doseči predvsem splošno uporabnost. Poleg tega še posebej skrbimo za njihovo neomejeno gibanje.
Najviše cenimo dober značaj konja, zato kobile parimo izključno z odličnimi vrhunskimi žrebci, ki posedujejo to lastnost.